05 rugsėjo 2015

Filmas: Ballet 422

Location: Mikelis, Suomija
Filmas: Ballet 422
Dokumentis / 72 min. / 2014m.

Mano įvertinimas: 4/5 (1 - neverta gaišti laiko, 2 - nuobodus,  3 - žiūrėti galima, tačiau kažko trūksta, 4 - nesigailiu, kad žiūrėjau, 5 - awesome, žiūrėčiau ir antrą ir trečią kartą)

Mano komentaras: Dokumentinis filmas apie Justin'ą Peck'ą, New York'o baleto šokėją - choreografą. Tai pirmasis Justin'o darbas ir pirmasis baleto šokėjo tapusio choreografu darbas New York'o Balete.

Iš tikrųjų nesitikėjau, kad filmas bus labai įdomus, juolab buvau visai pamiršus, kad tai dokumentinis filmas, tačiau mane prikaustė. Labai patiko, kad viskas buvo parodyta: nuo pirmų šokio judesių iki šviestuvų reguliavimų, rūbų siuvimo. Iš tikrųjų net negalvojau, kad būti choreografu balete gali būti taip sudėtinga, kad turi išmanyti daug dalykų, o svarbiausia daug komunikuoti ir sugebėti iš šokėjų gauti, tai ko nori, kad ir kaip būtų sunku. Galbūt kai kurie šokėjai manė, kad jis per reiklus, tačiau nereikia pamiršti, kad jis pats irgi šokėjas ir galbūt iš jo kažkas reikalauja taip pat didelių pastangų. Beje, pridėsiu, kad pats baletas nebuvo parodytas (labai norėjau pamatyti), tačiau gerai pagalvojus repeticijos parodo tikrąją šokėjų sunkaus darbo pusę ir tobulėjimo grožį.

Trailer'is:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą