16 rugsėjo 2015

Filmas: The BabaDook / Babadukas

Location: Mikelis, Suomija
Filmas: The BabaDook / Babadukas
Siaubo / Drama / 93 min. / 2014m.

Mano įvertinimas: 3/5 (1 - neverta gaišti laiko, 2 - nuobodus,  3 - žiūrėti galima, tačiau kažko trūksta, 4 - nesigailiu, kad žiūrėjau, 5 - awesome, žiūrėčiau ir antrą ir trečią kartą)

Oficialus aprašymas: Vieniša našlė, po kraupios vyro mirties, kovoja su sūnaus baimėmis. Jis bijo monstro, klaidžiojančio namo koridoriais. Tačiau moteris monstrais netiki, ji mano, kad viską galima paaiškinti sveiku protu, kol nesupranta, jog jis visgi yra tikras.

Mano komentaras: Senokai nežiūrėjau siaubo filmų, sunku kažką pakomentuoti. Tačiau "Babadukas" paliko įspūdį. Visų pirma neįprastu scenarijumi, visų antra perteikta nuotaika. Vyrauja pilkos spalvos, rudeniškas oras, slogi nuotaika.

Pagrindinę veikėją jau kuris laikas kamuoja nemiga, o jos sūnus, sakyčiau hiperaktyvus, turi didelę baimę monstrams ir pastoviai kuria ginklus apsigynimui. Tikra beprotybė, taip ir iš proto galima išeiti. Iš tikro nelabai nesupratau iš pradžių ar viskas vyko iš tikro, o gal tai buvo tik pagrindinės veikėjos vaizduotės kūriniai?

Kas tas Babadukas? Monstras, kuris išlindo iš spintos po to, kai vieniša mama perskaitė savo sūnui knygą: "Mister Babadook Book". Norėčiau tokios knygos. Patiko rimai, ir knygos apipavidalinimas. Kaip ir kiekviename siaubo filme, kažkas su knyga yra negerai, šiuo atveju, ji buvo prakeikta ir ja nepavyko atsikratyti.

Bendrai paėmus, puikus filmas vėlyvam vakarui, nėra bjaurių vaizdų, tačiau jei kambaryje yra spinta atsargiai "A rumbling sound then 3 sharp knocks ba BA-ba DOOK! DOOK! DOOK! That's when you'll know that he's around, You'll see him if you look."

Trailer'is: 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą