15 rugpjūčio 2015

Savaitės sum up'as

Location: Mikelis, Suomija
Nors savaitė nebuvo labai įtempta ir užkrauta, tačiau įsimintina dėl:
  • produktyvaus darbo laboratorijoje. Kad per dieną padaryčiau laboratorinį ir jį apiforminčiau su visais "niuansiukais" ir skaidrėmis. Tai užimdavo savaitę. 
  • prasivaikščiojimo ar prasilasktymo vakarais. Pirma savaitė po ilgo laiko, kuomet kiekvieną vakarą išeidavau pasivaikščioti, pabėgioti ar pasivažinėti dviračiu gryname ore.
  • savanoriavimo roko festivalyje "Jurassic Rock 2015". Man patinka roko muzika, savaitgalis buvo pats geriausias nepaisant to, kad  su salotinėm liemenėmis reikėjo rinkti šiukšles. Galėjau prasieiti visą festivalio teritoriją, o reikalui esant ir į užkulsius praeiti, pasiimti kavos pertraukėles kada norėjau ir sočiai pavalgyti. Žodžiu ne savonoriavimas, o pasaka. Festivalio vinis - "The Offspring", nors tikėjausi kiek daugiau iš jų, bet vistiek buvo smagu "pasipoginti" minioje.

The Offspring, Jurassic Rock 2015
  • apsilankymo "Surr-Savo" muziejuje. Grįžusi iš Peterburgo pagalvojau, kad reikia daugiau sužinoti ir pamatyti vietinės kultūros, tad nusprendžiau apsilankyti muziejuose. Vienas iš tokių muziejų buvo man pakeliui iš praktikos vietos. Tai būtent "Surr-Savo" muziejus. Nors atrodo mažutis, viduje eksponatų prikrauta labai daug. Pirmas aukštas skirtas valstiečiams t.y. valstiečių žmonių rakandams. Antrame aukšte - pasiturinčių žmonių daiktai, trečias aukštas skirtas Mikkeli miestui. Pirmame aukšte taip pat vyksta laikinos parodos, kaip tik pakliuvau į skrybėlių parodą. Už 3 eurus aplankyti šį muziejų tikrai verta. Beje, viduje paprašius duoda neblogus gidus anglų, suomių ir rusų (lyg ir) kalbomis. 

  • BINGO nakties klube "Kellari". Ar kada nors galėtumėte pagalvoti, kad naktiniame klube galima žaisti tokį žaidimą kaip "Bingo"? Labai abejoju. Žaisti ėjome jau nebepirmą kartą. Ir nors šis kartas nebuvo toks sėkmingas, tačiau buvo smagu. Kaip viskas vyksta? Paprastai. Užeini į klubą, 22:30 visiems išdalinamos "Bingo" kortelės (nemokamai), prasidėjus žaidimui yra rodomi random skaičiai ekrane ir pranešami suomių kalba. Savo kortelėje reikia užbraukti 5 skaičių eilutę - BINGO. Kai pasigirsta pirmas "Bingo", sekančiam ėjimui reikia užbraukti dvi eilutes, kad būtų - BINGO ir taip iki full house'o. Žaidimas su laimėjimais, kurio metu galima laimėti 4 eurų čekį, kurį galima išleisti klubo bare. Žaidžiamos trys partijos, po kiekvienos iš jų loterija, kur irgi galima laimėti čekių. 
  • Perseidų lietaus stebėjimo ant stogo. 10, tiek krentančių žvaigždžių mačiau per valandą, reginį stebėdama su spragėsiais ir alumi (nesigiriant) rankose. Tarsi kino teatre, bet ant stogo po atviru dangumi žiūrint į giedrą žvaigždėtą dangų.

žvaigždėtas dangus
  • vakaro praleisto bare su žmonėmis iš Italijos, Australijos ir Didžiosios Britanijos. Šią vasarą sutikau daugybę žmonių iš įvairių pasaulio šalių. Sužinojau labai daug apie kitas kultūras, papročius ir daug įdomių dalykų. Tačiau tokie vakarai baruose su nedideliu, iki 6 žmonių, kiekiu yra įdomiausi, nes galima su visais pabendrauti, pasimėgauti muzika, gėrimais ir atsipalaiduoti. Nuostabu!
  • pasilikimo namuose vienai. t.y. mano "butokė" išvažiavo, likau bute viena, tad nevaržomai galiu naktimis žiūrėti filmus, klausytis muzikos ar daryti tai, kas man tikrai patinka, niekam netrkdant.
  • tvarkymosi manijos. Ir kas galėjo pagalvoti, kad man gali kilti tokia idėja, kaip sutvarkyti visas spinteles virtuvėje, nušveisti viryklę, kriauklę, išsišveisti visą vonios kambarį, išplauti kelias kėdes aptrauktas pamušalu, susitvarkyti savo kambarį ir t.t. Iš kur pas mane tiek energijos?
  • italų kalbos pamokos. Nors kartais ir pagalvoju, kad nelabai man italų kalba šiuo metu reikalinga, tačiau mokytis kažkokios kalbos yra apskritai labai naudinga, o atsiradus BFF iš Italijos, nusprendžiau pasinaudoti proga ir pasimokyti italų kalbos su native speaker'iu. Pirma pamoka praėjo labai šauniai, man patiko. Dabar žinau, kaip raidės yra tariamos. Jau galiu bandyti kažką skaityti.
  • susidraugavimo su praktikos vadovu. Džiaugiuosi, kad susidraugavau su savo praktikos vadovu. Penktadienį kalbėjomės gerą valandą apie praktiką ir jo vedamą kursą. Paskui ėjome ieškoti pieno kavai, o vėliau dar pusantros valandos kalbėjomės tiesiog apie gyvenimą. Kodėl džiugu? Todėl, kad su kai kuriais suomiais tikrai sunku susibendrauti. 
  • dalyvavimo ruošiant vakarėlį pirmakursiams. Biški kita "chebra" - rusų chebra pasiūlė prisijungti ruošiant vakarėlį. Kodėl būtent man pasiūlė, nežinau, bet esu dėkinga, nes šią savaitę šiuo klausimu turėjome diskusijų, kur ir mano nuomonė kažką reiškė, o tai glosto mano savimeilę.
  • skaitomų ir perskaitytų knygų. Nors sąrašas neilgas, bet smagu, kad turėjau laiko ir knygoms, kurios man buvo įdomios.
  • rankdarbių. Nieko ypatingo, tik kelios dėžutės, kelionių map'as, šiek tiek siuvinėjimo ir keli išsiųsti laiškai ir atvirukai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą