26 rugpjūčio 2015

O dabar žvejot!

Location: Mikelis, Suomija
O vat ir mūsų valtelėTaip, turbūt jau supratot buvau žvejoti. Bet ne šiaip sau su meškeryte į ežeriuką, o su "gera" meškere į Saimaa'os ežerą, kur žuvytę tokią su dantukais sužvejojau. 

O viskas buvo taip. Ši istorija prasidėjo nuo to, kad prieš tris savaites, kuomet ėjome žiūrėti futbolo varžybų, pamačiusi, kad mano BFF (Best Friend Forever) nusipirko pakelį cigarečių, na trumpai tariant rūkyti pradėjo. Pasiūliau susilažinti, kad jis pakelį surūkys greičiau nei per dvi savaites. Ir iš esmės taip ir buvo, paskutinę cigaretę surūkė po mūsų nustatytos "finišo" valandos. Bet taisyklės yra taisyklės. Taip, pralošiau bokalą alaus.

Dieną prieš pat išvažiuojant į kelionę Tampere'ės - Oslo pusėn, nuėjome į pamėgtą barą (KB - KeskusBaari), kurį man kažkada parodė, vienas draugų, sutiktų muzikos klasėje. Tą vakarą atsisėdę lauke užsikalbėjome ir net nepastebėjome, kad mes jau šnekamės su kažkokiu vaikinu. Įdomiausia buvo tai - jis suomis ir pasiūlė mums kartu su juo, kurią nors dieną išplaukti pažvejoti. Galvojau, kad juokauja. Bet kur tau.

Laiminga su žuvimTad vat, išplaukiau aš su žvejojimo specialistu ir žmogumi, pirmą kartą žvejojančiu, į žvejybą. Mūsų naujas draugas turėjo motorinę valtelę, kuria mus praplukdė iki jo mėgstamos vietos - salos, kur vėliau kepėme maistą ant ugnies. Beje, prieš tai paaiškino, kaip reikia vairuoti valtį ir įsivaizduojat aš ją vairavau. Awesome!!! Taip pat paaiškino kaip naudotis echolotu, pamokė žvejoti spiningu. Ir išsimaudyt suspėjau. Žodžiu, labai nusisekė, likau labai patenkinta, įgavusi naujos patirties. 

Bet vis tik maloniausia buvo, kuomet grįžtant atgalios sėdėjau ant laivo priekio ir ištraukiau žuvį, na ir tokią ne mažą. Buvo labai smagu :) Aaaa!!! Nuostabiai praleista diena :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą