19 rugpjūčio 2015

Filmas: Focus / Susikaupk

Location: Mikkeli, Finland
Komedija / Kriminalinis / Romantinis / 104 min. / 2015m.

Mano įvertinimas: 2/5 (1 - neverta gaišti laiko, 2 - nuobodus,  3 - žiūrėti galima, tačiau kažko trūksta, 4 - nesigailiu, kad žiūrėjau, 5 - awesome, žiūrėčiau ir antrą ir trečią kartą)

Oficialus aprašymas: Nikis (vaid. Will‘as Smith‘as) yra gyvenime šilto ir šalto matęs aferistas – vienas geriausių savo srityje. Eilinio darbelio metu Nikis susipažįsta su neeiline mergina Džese (ją vaidina „Volstryto vilke“ matyta Margot Robbie). Gražuolė Džesė paprašo aferų veterano išmokyti ją profesinių triukų. Nors ir dvejodamas, Nikis sutinka. Pamažu jų bendravimas peržengia mokytojo ir mokinės santykių ribą. Vyras pažeidžia vieną pagrindinių savo pasaulio taisyklių – nepainioti darbo su jausmais. Išsiskyrimas tampa neišvengiamas.

Praeina treji metai. Buvę kolegos ir meilužiai netikėtai susitinka Buenos Airėse, kur, kaip netrukus paaiškėja, abu yra nusitaikę į tą patį grobį - jauną milijardierių, automobilių lenktynių fanatiką. Nikiui ši afera yra toji, po kurios galima sau leisti palikti verslą ir išeiti į užtarnautą poilsį. Tokia, kurioje negali būti nė menkiausios klaidos. Tačiau Džesė turi savų planų ir nežada lengvai pasitraukti. Buvę mokytojas ir mokinė stoja vienas prieš kitą pavojingame žaidime.

Mano komentaras: Nusivyliau. Nors iš pradžių filmo idėja pasirodė visai įdomi, tačiau filmui įsibėgėjus niekas nebesikeitė, liko ta pati mintis (nukreipiant dėmesį lengvai vogti) tik didesniais mastai. Tikėjausi, jog bus kažkas daugiau. Filmo negelbėjo ir Margot Robbie, kuri toks jausmas buvo parinkta šiam filmui fiziniais privalumais užgošti neatidirbtą scenarijų. Toks charakteris kaip Džesė irgi gana keistas pasirinkimas. Filmo pabaigoje man buvo bloga nuo to ant kiek ji yra naivi ir stipriai išgyvena Nikio ištartus žodžius, kurie (buvo per daug nuspėjama) vėlgi buvo melas. Kaip taip gali būti? Juk ji pati aferistė, o viską priima taip rimtai. Beje, komedijos užuominų taip ir nepamačiau arba aš nebesuprantu humoro, arba jo šiame filme nėra. Verdiktas: patiks tiems, kam norisi lengvo romantinio filmo su veiksmo (apiplėšimų) elementais. Kitiems siūlyčiau Aušeno 11, 12 ir 13 - ukus pažiūrėti, kur daugiau veiksmo ir gerai suplanuotų apiplėšimų :)


Trailer'is:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą