24 rugpjūčio 2015

Filmas: Fantastic Four / Fantastiškas ketvertas

Location: Oslas, Norvegija
Filmas: Fantastic Four / Fantastiškas ketvertas
Veiksmo / Fantastinis / 106 min. / 2015m.

Mano įvertinimas: 3/5 (1 - neverta gaišti laiko, 2 - nuobodus,  3 - žiūrėti galima, tačiau kažko trūksta, 4 - nesigailiu, kad žiūrėjau, 5 - awesome, žiūrėčiau ir antrą ir trečią kartą)

Oficialus aprašymas: Keturi jauni, smalsūs ir drąsūs mokslininkai teleportuojami į kosmosą tirti anomalinio reiškinio. Deja viešnagė jaunųjų tyrinėtojų gyvenimus apvers aukštyn kojomis – eksperimento metu jie įgyja neįprastų galių ir pakeičia savo fizines formas. Vienam jų tenka galia užsidegti, bet nesudegti – kontroliuoti ugnį, kitam galimybė tapti nematomu, dar vienam – keisti savo kūną į bet kokią kitą formą, o jaunasis pilotas Benas tampa akmeniniu galiūnu, turinčiu nežemišką jėgą.

Grįžę į Žemę jie turės išmokti gyventi su naujosiomis galiomis, jas suvaldyti ir panaudoti pačiam kilniausiam tikslui – apsaugoti žmoniją nuo buvusio draugo, tapusio didžiausiu Žemės priešu.

Vienas populiariausių „Marvel“ komiksų „Fantastiškas ketvertas“, ekranizuotas jau du sykius, šiemet sulauks naujo filmo, tačiau tai bus ne pirmųjų dviejų dalių tęsinys, o visiškai nauja versija.

Specialiųjų kompiuterinių efektų ir kvapą gniaužiančių triukų kupinas mokslinės fantastikos veiksmo filmas žiūrovus nukels į futuristinį pasaulį, kurio likimui gresia pražūtis.

Filmo režisierius Joshas Trankas (lietuviams pažįstamas, kaip veiksmo trilerio „Vaizdo dienoraštis“ autorius) į komandą surinko tikrą profesionalų komandą – filmo scenarijų parengė Simonas Kinbergas, dirbęs su „X-menų“, „Šerloko Holmso“ filmais, parašęs trilerio „Ponia ir ponas Smitai“ scenarijų bei daugelį kitų populiarių filmų.

Aktorių komanda taip pat įspūdinga ryškiausiomis šio meto kino žvaigždžių pavardėmis – filme žiūrovai išvys Jamie Bellą, Timą Blake Nelsoną, Kate Marą, Toby Kebbellį ir kitus.

Mano komentaras: Teko girdėti, kad filmas visai nieko gero. Bet buvau Osle ir man pasiūlė nueiti į kino teatrą "Saga" pažiūrėti šio filmo ir aš sutikau. Kalbant apie kino teatrą tai jis kažkiek primena lietuviškąjį "Multikino" variantą. Pradžioje buvo rodomos keistos norvegų reklamos, po to sekė trailer'iai. Žodžiu, taip kaip visada. O dabar apie patį filmą. Žiūrėti galima (ypač jei skaitai norvegų subtitrus), bet kažko trūksta, o trūko veiksmo ir kaip daug kas sako: "muštynių scenų". Visas filmas apie tai, kaip buvo kuriama mašina nusikelti į kitą dimensiją, o ne kaip blogiečiai kovėsi prieš geriečius. Ar kiti aspektai (kaip muzika, scenos) buvo išpildyti šįkart negaliu atsakyti, susikoncentravus į titrus galima daug ko nepastebėti. Beje, nustebino, tai, kad po filmo norvegų publika plojo :)

Trailer'is:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą