01 rugpjūčio 2015

Filmas Filth / Purvas

Location: Sankt Peterburgas, Rusija
Filmas Filth / Purvas
Drama / 97 min. / 2013m.

Mano įvertinimas: 5/5 (1 - neverta gaišti laiko, 2 - nuobodus,  3 - žiūrėti galima, tačiau kažko trūksta, 4 - nesigailiu, kad žiūrėjau, 5 - awesome, žiūrėčiau ir antrą ir trečią kartą)

Oficialus aprašymas: Pagrindinis filmo veikėjas Briusas Robertsonas (akt. James McAvoy) – psichiškai nestabilus alkoholikas, narkomanas, rasistas ir iškrypėlis, kenčiantis nuo nesibaigiančių haliucinacijų, egzemos ant lytinių organų, seksualinės priklausomybės bei dievinantis žeminti kolegas. Kas šis vyras? Iki kaulų smegenų korumpuotas ir savimi patenkintas Edinburgo policijos pareigūnas, valstybės tarnybai spjaunantis tiesiai į veidą!

Didžiuodamasis niekšinga savo prigimtimi Briusas prievartauja nepilnametes, kenčia nuo jame gyvenančio kaspinuočio nuotaikų kaitos ir tiria įtartina žmogžudystę. Deja, tiriant rasistiniu išpuoliu traktuojamą įvykį detektyvui seržantui Robertsonui koją kišti ima įgimtos keistenybės, silpnybė moterims ir begalinis noras tapti detektyvu inspektoriumi. Ką vardan paaukštinimo ir trokštamos sekso bei kokaino dozės gali padaryti psichiškai nestabilus policininkas, dievinantis savo gyvenimo būdą?..

Mano komentaras: Sakykit ką norit, bet šis filmas vertas dėmesio. Nors daug nemalonių vaizdų, tačiau jie labai žaviai pateikti. Scenarijus paliko įspūdį ir žinoma filmo pabaiga, kuri iš tikrųjų pateisino filmo pavadinimą. Tada ir atsiskleidė visas purvas.

Man apskritai patinka tokio tipo filmai jie labai grubiai ir hiperbolizuotai priverčia pasižiūrėti į degraduojančią visuomenę taip, kad filmo esmę supranta kiekvienas (ir kvailys), tačiau tik nedaugelis į tai pasižiūri, kaip į pamokymą, o ne į nesąmonę.

Trailer'is:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą