24 liepos 2015

Studentų bendrabutis Mikkeli'yje

Location: Mikelis, Suomija
Vis rašau apie tai, ką veikiu, ką žiūriu, skaitau ar gaunu, bet vis neprisiruošiu papasakoti, kur ir kaip gyvenu. Jei kada nors kažkas mano blogą norėtų panaudoti, kaip studentiško gyvenimo Suomijoje vadovą, manau, apie tai kur ir kaip gyvena studentai būtina parašyti.

Mikkeli'yje yra dvi kompanijos, kurios siūlo apgyvendinimą Mikalo Oy ir MOAS Oy, apie kurį šiandien ir papasakosiu.

MOAS2 bendrabutis, kairėje matosi pašto dėžučių namukas, viduje šiukšlių konteineriai
MOAS2 bendrabutis, kairėje matosi pašto dėžučių namukas, viduje šiukšlių konteineriai
įėjimas į butąMOAS Oy siūlo apgyvendinimą studentams, tad gavus universiteto patvirtinimą apie stojimą, galima aplikuoti gauti kambarį bendrabutyje. Kaina varijuoja nuo 280 eurų iki 560 eurų į mėnesį, priklausomai nuo to, kuriame bendrabutyje būsi apsigyvendintas, vieno, dviejų ar trijų kambarių bute gyvensi, su baldais ar be baldų.

Beje, tik atvažiavus pasiimti raktų, gerai būtų suspėti iki ofiso darbo laiko pabaigos, nes jei nori nuo savo buto pasiimti raktus kiek vėliau reikia mokėti raktų mokestį 20-30 eurų (vėlgi priklauso nuo bendrabučio). Beje, užtrenkus raktus viduje ir iškvietus žmogų atrakinti butą, kaina tokia pati.

Aš gyvenu MOAS2 bendrabutyje, dviejų kambarių bute. Mes kiekviena už nuomą mokame 330 eurų į mėnesį. Į kainą įskaičiuota: kambario nuoma, baldų nuoma, sauna, skalbimo patalpos, elektra, internetas. Už vandenį MOAS'uose nemokama. Kai kuriuose bendrabučiuose už elektrą mokama pagal suvartojimą.

Kambariai
Kambarys skirtas vienam žmogui, nors ne paslaptis daug kas gyvena keliese, nes taip savaime suprantama yra pigiau. Tikrinti tokių dalykų niekas netikrina, tad daug kas tuo naudojasi. Kambarys, kuriame aš gyvenu yra 15m2 (vieni didžiausių kambarių iš galimų išsinuomoti bendrabučių). Kambaryje yra: stalas, stalčių blokas, lentyna, trijų durų spinta, lova, veidrodis ir pakabinama lentyna. Baltos sienos ant kurių geriau nieko nedaryti, kad neliktų žymių, už sutvarkytą kambarį išvažiuojant atiduoda depozitą 300 eurų. Šiuo metu savo kambaryje dar papildomai turiu sofą, ir kelias kėdes, bet tik todėl, kad išvažiavę namo grupiokai paliko savo daiktus pasaugoti.

Virtuvė, tualetas, dušas
Mūsų apkrauta virtuvė, ir skardinių kolekcija verta milijonų
Mūsų apkrauta virtuvė, ir skardinių kolekcija verta milijonų
Bendros patalpos, kuriomis dalinuosi su "butoke", 18m2 t.y. virtuvė, ir tualetas. Atvažiavus radau virtuvinį stalą, kelias kėdės, virtuvės baldus, mikrobangų krosnelę, spintą, užuolaidėlę duše ir spintelę vonios reikmenims. Buitine technika, įrankiais, indais ir kitais daiktais teko pasirūpinti pačioms (labai padėjo second handai ir išvažiuojantys studentai). Tačiau kartais pasiseka, tarkim mano grupiokai visus įrankius, prieskonius, buitinius prietaisus, keptuves ir t.t. rado bute. Beje, jei įsikeli į butą, kuriame jau kažkas gyvena, neretai būna, kad kaimynai jau turi reikalingus daiktus ir mielai skolina.

Moterrų sauna MOAS1 bendrabutyje, vaizdas iš dušo
Moterrų sauna MOAS1 bendrabutyje, vaizdas iš dušo
SaunaBendros patalpos
Sauna ir skalbimo kambarys. Mūsų sauna buvo MOAS1 rusy, kur buvo dvi atskiros saunos moterims ir vyrams. Dirbo jos keturias dienas savaitėje nuo 17-22h. Tad kada užsimanei, tada galėjai nueiti. Kituose bendrabučiuose, reikia rezervuoti laiką, pas mus to nebuvo. Skalbimo kambaryje beveik visur yra dvi skalbimo mašinos, kriauklė, džiovyklė ir kambarys, kur galima pasidžiauti rūbus. Skalbimui reikia rezervuoti laiką lentoje.

Tai būtų tiek apie gyvenimą studentiškame bendrabutyje Mikkeli'yje, čia dar kelios nuotraukos.

Skalbimui skirtas kambarys, dvi skalbyklės, tiesa viena iš jų neveikė, kriauklė,ir džiovyklė (dešinėje)
Skalbimui skirtas kambarys, dvi skalbyklės, tiesa, viena iš jų neveikė, kriauklė,ir džiovyklė (dešinėje)
Mano kambarys
Mano kambarys





Vonios kambarys
Vonios kambarys
vonios kambarys












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą