11 liepos 2015

Lappeenranta, Suomija

Location: Lapenranta, Suomija
Paskutiniu metu buvo visko: kelionių, filmų, saulės, smėlio, ežerų, draugų, vakarėlių, žvejybos ir kitų įvairių nuotykių, kurie užėmė mano laiką, paskirtą blogui. Šįkart atradus laiko noriu pasidalinti nuotraukomis ir šiek tiek papasakoti apie dieną Lappeenranta mieste, kuris nutolęs nuo Mikkeli'o per 100km. Šiame miestelyje teko lankytis, dėl noro gauti Rusijos vizą.

Bendra informacija (skaičiai)

Lappeenranta herbas prieplaukoje iš gėlių
Lappeenranta herbas
prieplaukoje iš gėlių
Lappeenranta - miestas pietryčių Suomijoje, priklausantis Pietų Suomijos provincijai bei Pietų Karelijos regionui. Tai 13-tas pagal dydį Suomijos miestas. Lappenranta įsikūręs prie Saimaa'os ežero, už 30 kilometrų – siena su Rusija. Plotas: 1,723.50 km2 iš kurių 290.14 km2 sudaro vanduo. Gyventojų (kiek daugiau nei Mikkeli'yje su apylinkėmis): 72 904, gyventojų tankumas: 50.86žm./km2. 

Kaip ir kas?

Laperantos prieplaukoje vikusi smėlio skulptūrų paroda. Sužavėjo.
With my Hero
Keliavau su drauge autobusu iš Mikkeli'o apie dvi valandas, už kelionę pirmyn atgal sumokėjau 15 eurų (paskutinę dieną prieš kelionę nusipirkus bilietus - tai yra pigu).  Iš pradžių miestas pasirodė lyg nedidukas kaimas, tačiau vėliau pamatėm, kad miestas daug didesnis, nei pasirodė iš pradžių. Kadangi miestelis vos už 30km nuo Rusijos sienos ir 195km nuo Sankt Peterburgo, nebuvo keista girdėti rusų kalba kalbančius miestelio gyventojus ir lankytojus. 

Labai patiko centras papuoštas gėlėmis su daugybe kavinukių. Bei Saimaa ežero pakrantė. Lappeenranta pasirodė tankesnis, nei Mikkeli's, galbūt dėl to ir jaukesnis. Beje, mums pasisekė apsilankėme mieste kaip tik tuo metu, kai vyko smėlio skulptūrų paroda, tad buvo, ką pažiūrėti, taip pat liko laiko ir gėlių vainikams nusipinti, ir kavos išgerti (vidutiniškai mažas espresso kainuoja 2,10 EUR)

Sum up

Diena prabėgo daug įdomiau nei įprastai. Pakeičiau aplinką, visą dieną praleidau lauke, prisiminiau, kaip pinti vainikus, apžiūrėjau smėlio skulptūrų parodą, glosčiau arklius - kas gali būti geriau, po nuobodžių atsikartojančių dienų?.. 

Tikrai siūlau aplankyti Lappeenranta (keliausiu po savaitės vėl, gaila su reikalais) - tai mielas, jaukus, kurortinis miestelis, kuriame netrūksta vietų kurias galima aplankyti ir renginių. Ypač vasaros metu. Beje miestelis bus prie širdies ir tiems kam patinka shopin'gas, dėl daugybės prekybcentrių.
Meet my little friend
Meet my little friend
Mus pasitiko Super Mario savo smėlio pilyje
Mus pasitiko Super Mario savo smėlio pilyje
ir kiti super herojai
Ir kiti super herojai
Ir aš taip saloje, vidury ežero norėčiau pagulėti
Ir aš taip norėčiau pagulėti ežero viduryje esančioje saloje
O čia ir gėlių yra
Štai ir gėlės
Vat ir aš - gėlių mergaitė
Vat aš - gėlių mergaitė
Gražus laivelis
Gražus laivelis


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą