08 liepos 2015

Filmas Snowpiercer / Sniego traukinys

Location: Mikelis, Suomija
Fantastinis/ Veiksmo/ Drama / 126min. / 2013m.

Mano įvertinimas: 5/5 (1 - neverta gaišti laiko, 2 - nuobodus,  3 - žiūrėti galima, tačiau kažko trūksta, 4 - nesigailiu, kad žiūrėjau, 5 - awesome, žiūrėčiau ir antrą ir trečią kartą)

Oficialus aprašymas: Ateityje, kai pasaulį sugriovė žlugęs globalinio atšilimo problemą spręsti bandantis eksperimentas, Žemę dengia sniegas, pražudęs didžiąją dalį planetos gyvybės. Išlikę žmonės gyvena aplink planetą riedančiame traukinyje, vadinamame "Snowpiercer".

Nors šis traukinys vienintelis išgyvenimo šaltinis, slėptuvė ir namai, jo gyventojai netrunka susiskirstyti į luomus. Traukinio priekyje įsikūrė save aukščiausia kasta laikantys žmonės, o traukinio gale - visi likę. Tačiau ne visiems traukinio keleiviams priimtinas toks gyvenimas ir gale gyvenantys žemiausios kastos atstovai susiruošia revoliucijai: užimti traukinio variklį ir nuversti galingąjį "Snowpierser" elitą.

Mano komentaras: Labai keistas, tamsus, vietomis juokingas, tačiau abejingų nepaliekantis filmas. Idėja nebuvo kažkur rodyta, scenarijus nenuspėjamas, įtampa išsilaiko iki pabaigos, kuri vėlgi yra visiškai netikėta. Kelionė iš pačios pabaigos per traukinį į  priekį, kur yra amžinasis variklis, pilna netikėtumų, tokių kaip naujųjų metų šventimas, olimpinio (?) fakelo nešimas ir pan. Smagu, kad labai daug šiame filme buvo simbolikos, interpretacijoms ši filmas tobulas. Beje, įsiminė scena su naktinio matymo akiniais.

Trailer'is:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą