06 birželio 2015

Nightcrawler/Naujienų medžiotojas

Location: Mikelis, Suomija
Nightcrawles naujienų medžiotojas
Trileris / Drama / Kriminalinis / 117min. / 2014m.

Mano įvertinimas: 4/5 (1 - neverta gaišti laiko, 2 - nuobodus,  3 - žiūrėti galima, tačiau kažko trūksta, 4 - nesigailiu, kad žiūrėjau, 5 - awesome, žiūrėčiau ir antrą ir trečią kartą)

Oficialus aprašymas: Lu Blūmas (Jake Gyllenhaal) vienišas smulkus vagišius. Vieną naktį jis patenka į nusikaltimo vietą ir stebi, kaip čia dirba naujienų medžiotojai žurnalistai. Jis nusiperka pigią videokamerą, policijos radijo skaitytuvą ir pradeda medžioklę pats. Autoavarijos, vagysčių aukos - viskas yra žaidimo dalis. Bet konkurencija didelė: Džo Loderis šiame lauke senas vilkas, turintis kontaktų tarp policininkų bei patikimą naujienų pirkėją vietinėje televizijoje. Tačiau Lu turi geresnę uoslę kraujui. Jis atkakliai ieško kuo labiau šokiruojančių scenų. Pasirodo, kad Lu turi ir menininko akį: jei nelaimės scena nepakankamai iškalbinga, jis padarys viską, kad nelaimė atrodytų kuo tragiškiau.

Mano komentaras: Filmas tikrai geras, verta žiūrėti kiekvieną minutę. Pati pradžia kitokia nei visų filmų, viskas prasideda nuo veiksmo (Lu karpo tvorą tuo metu prie jo privažiuoja patrulis). Vėliau filmas pasidarė kiek nuobodokas ir šiek tiek užtęstas, bet labiau atsiskleidus pagrindiniam veikėjui ir jo gebėjimui manipuliuoti kitais, užsikabinau. Pagrindinio veikėjo veiksmai netikėti, tikrai nesitikėjau būtent tokios filmo pabaigos, galvojau, kad Lu įklius, na bet kur tau?.. "Naujienų medžiotojas" prisiminė, kad yra tokių žmonių, kurie dėl savo "karjeros" gali padaryti viską, visai kaip ir Lu.

Trailer'is:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą