19 gegužės 2015

Ilga diena - adaptacijai?

Location: Mikelis, Suomija
Mikelis miega
Miestas miega
Adaptacija, kaži ar tai būtų tinkamas apibūdinimas, bet panašu... 

Savo "kampą" pasiekiau prieš 25h t.y. vakar 23h. Mikkelio centre buvo tuščia - kaip visada po 20h - ir šviesu, ne dėl to, kad gatvės apšviestos, o todėl, kad prasideda baltų naktų sezonas ("baltos naktys" - įdomu kas sugalvojo tokį pavadinimą? Kaži ar jos tikrai baltos, gal pilkos?). 

Baltosios naktys
Šviesi naktelė nusimato
Parsitysiau savo lagaminą ir kompiuterį 1,5km nuo autobusų stoties per 20min. Įsileido mane "butokė". Na ir tada prasidėjo kalbos. O kalbos, kaip žinia, kai prasideda, sunkiai baigiasi... o kalbėt tikrai buvo apie ką, apie visas net 2 savaites. 

Tad iškroviau lagaminą. Partysėm sofą, iš savo kaimynų išvykėlių visam laikui, iki savo "kiemelio", kuris duok die yra keli kvadratai asfalto palei langą. Buvo daug arbatos. Ėjom į skalbyklą rūbų skalbti (taip, taip, jūs visiškai teisūs, nei sąžinės, nei gėdos, 2 valandą nakties). Užsukom į tuščią, paliktą, atrakintą, rekonstruojamą butuką, kur radom pakabų, kurias nusavinom studentų tikslams. Žodžiu, grįžo "pasiklydusi" prasidėjo "vandalizmas" (tšš... tik niekam nesakyt)

Dviratis
Dviratukas "pasiruošęs"
Kaip jau supratot, mielieji, naktis neprailgo. Atėjo nauja diena, kurią pasitikom nemiegojusios, tačiau nepavargusios. Okey, prisipažinsiu šiek tiek miegojusios, aš jau taip užmigau besimaudama kojines, kad prabudau su viena apmauta, o kita ne :) 

Vėliau teko keliauti iki universiteto, praktika, dokumentai, biblioteka ir visa kita. Po to didžiausias žygis iš "Lidl"(taip, net čia, tokiuose sniegynuose, kur naktimis žuvėdros klykauja, yra "Lidl") per lietų dviračiais. Užsikrovusios dviračių priekines "bagažines" maišais įveikėm 2km trasą. Tiesa, tokie žygiai, net žiemos metu buvo kasdienybė, nuo kurios buvau pabėgus Lietuvon. Reikia priprast vėl.
Naktis su H.I.M
H.I.M.  H.I.M.

Pavalgėm išgėrėm, išgėrėm (turim receptą savo ypatingą), sausainių iškepėm, perklausėm visas Eurovizines dainas, pasikabinau disko šarą ir dabar laiminga klausausi H.I.M. ir bandau pasiekti lovą. 

Tokia jau ta ilga, adaptacinė mano diena.

Neteiskite, mylėkite ir būkite mylimi, taip pat linkėkit šiąnakt užmigt "pasiklydusiai", tada visiems ramiau...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą