03 liepos 2015

Filmas Perfect Sense / Tobulas jausmas

Location: Mikelis, Suomija
Filmas Perfect sense tobulas jausmas
Drama / 92min. / 2012m.

Mano įvertinimas: 4/5 (1 - neverta gaišti laiko, 2 - nuobodus,  3 - žiūrėti galima, tačiau kažko trūksta, 4 - nesigailiu, kad žiūrėjau, 5 - awesome, žiūrėčiau ir antrą ir trečią kartą)

Oficialus aprašymas: Kas būtų, jei staiga visi žmonės prarastų savo pojūčius, valgytų maistą ir nejaustų jo skonio, negalėtų užuosti jokių kvapų? Siuzana yra mokslininkė, dirbanti epidemijų srityje, o Maiklas - virėjas. Tarp jų užsimezga aistringas meilės romanas, tuo tarpu žmoniją ištinka nepaaiškinama pojūčių praradimo epidemija. Kai žmonės praras esminius pojūčius, vieninteliu išsigelbėjimu bus meilė.

Mano komentaras: Peržiūrėjusi trailer'į tikėjausi kiek kitokio filmo, galbūt labiau romantinio, nors ir šis filmas buvo ganėtinai romantinis. Idėja pasirodė visai įdomi, iš tikrųjų kas nutiktų, jei žmonės prarastų savo pojūčius? Sakoma, kad netenkus vieno pojūčio sustiprėja kiti. O jei netenki visų, kas tada? Ar išvis dar jautiesi žmogumi? Ar išvis būtų įmanoma išgyventi?.. Į panašius klausimus filmas pateikia atsakymus, parodo kaip žmonės prisitaikytų, kiek tam prireiktų laiko. Beje, visus sunkumus atlaikyti daug lengviau, jei esi ne vienas.

Patiko filmo mintis, kur buvo išjungtas garsas. Apima toks keistas jausmas, tarsi pats būtum netekęs klausos. Įsivaizduoju kinoteatre, tai turėjo daug didesnį efektą (už lango čiulbantys paukščiai irgi gražu pasiklausyti, bet tai ne tas pats, kas visiška tyla). Lygiai taip pat ir pabaiga, kur nematai nieko, tačiau girdi pagrindinės veikėjos balsą, kurios žodžiai atrodo įeina į tave.

Bendrai paėmus, galiu pasakyti, kad tai tikrai rimtas filmas su gan gilia mintimi. Nepatariu "žiūrėt, bele pažiūrėt"- tam šis filmas netinka.

Trailer'is:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą