02 birželio 2015

The Monk's bunk (Talinas, Estija)

Location: Talinas, Estija
Taip jau čia gavosi, jog kelias dienas pavyko pakeliauti, kelionę ir patį Taliną apipasakosiu kiek vėliau, o dabar dar visai šviežia galva noriu papasakoti apie nakvynės namus Taline, kuriose buvau apsistojusi. Visų pirma norėčiau paminėti, kad pirmą kartą nakvojau, ne "hotel'yje", o "hostel'yje".

The Monk's Bunk - tai jaunimo, taip vadinamų backpacker'ių, nakvynės namai įsikūrę visai prie pat Jono bažnyčios (est. Jaani kogudus) t.y. visai prie pat pagrindinės aikštės su laisvės statula (Vabadussõja võidusammas) Taline. Šiuose namuose dviese nakvojome tris naktis.

Pirmas įspūdis: gerai matomas, bet pasislėpęs, visiškai be jokių iškabų, vos popieriaus lapeliu užrašytu pavadinimu hostel'is. Durys atsidaro tik paskambinus ir administratoriui įleidus. Siaurais laiptais reikia kopti į trečią aukštą, kur yra įsikūrusi administracija. Užėjus pro duris parašyta, kad reikia nusiauti batus. Praėjus toliau koridoriumi, pasimato du atviru kambariai ir baras. Barmenas ar barmenė, tai ta pati administratorė, kuri paima dokumentą, duoda raktus, paima raktų depozitą (10Eur), žemėlapyje parodo, kur mes esam, kaip ir iki ko verta nueiti, papasakoja apie vyksiančias išvykas, (kai kada įpyla welcome drink'ų ir kartu išgeria) nulydi iki kambario. Beje administratoriai, kalba gražia anglų kalba.

Kambariai: Visų pirma svarbu tai, kad kambariu yra dalinamasi dar su 5, 7 ar net 11 žmonių. Yra variantas imti dvivietį, bet kaina didesnė. Kaina vienai nakčiai vienam žmogui ganėtinai pigi (kaip tokioj vietoj) prasideda nuo 11 eurų už naktį. Mes miegojome aštuonviečiame, paskui mus perkelė į šešiavietį kambarį. Kambariai švarūs, apvilkta patalynė švari, sienos neseniai dažytos ir išpieštos piešiniais. Kambariuose yra dviaukštės medinės lovos, po kuriomis yra dėžės (nerakinamos) kažkam susidėti, kai kuriuose kambariuose yra rakinamos spintelės, kituose jų nėra - jos koridoriuose. Spintutės nedidelės, lagamino į jas neįdėsi, nebent kelias rankines. Garso izoliacija priklauso nuo kambario, vienuose ji gera kituose ji nelabai kokia. Pvz. antrame aukšte 4-ame kambaryje girdisi muzika iš apačioje esančio klubo.

Virtuvė: bendra ir labai didelė (dvi kriauklės, dvi orkaitės, maisto ruošimo stalas, mikrobangė, valgomojo stalas, du šaldytuvai ir t.t.), bet kada galima pasidaryti nemokamos arbatos ar kavos, yra nemokamo maisto lentynėlė iš kur galima pasiimti ko nors.

Dušai ir tualetai: sutvarkyti, bendri aukštui. Antrame aukšte biški pasikimšusios dušų galvutės, nėra šildomų grindų. Trečiame aukšte, esančiuose tualetuose/dušuose yra šildomos grindys. 

Baras, bendros patalpos ir kolektyvas: baras pigus, didelis pasirinkimas. Bendrose patalpose yra žaidimų automatai, pool'as, stalo futbolo stalas, kelios sofos, stalai, 2 kompiuteriai. Dienos metu projektoriumi yra rodomi filmai. Vakar t.y. pirmadienį, visą dieną leido "Poną Byną". Kolektyvas labai draugiškas, maloniai nusiteikęs, jaunas, paslaugus, gerai kalbantis angliškai (beveik visi darbuotojai iš UK). Vakarais organizuoja kokius nors žaidimus (tokius "išgertuvinius" labiau)

Vieta: labai patogi. Arti senamiestis (tereikia pereiti gatvę), didesni prekybos centrai pėstute už kokių 10min, geras susisiekimas prie pat yra autobusų ir tramvajų stotelės. Šalimais yra parduotuvė dirbanti 24/7 ir nebrangus baras/kavinė, kurio virtuvė dirba iki 6 ryto.

Gyventojai: pagrinde jaunimas, suvažiavęs iš viso pasaulio ir mėgstantis išgerti ir pasiausti.

Patarimai: jei imat dvi lovas, geriau užsakinėti jas atskirai, mums raktus davė tik vienus "ant dviejų". Galima nesivežti rankšluosčių, nes čia jie kainuoja 1 eurą.

Pliusai: rengiami vakarėliai (pvz.: yra turas, kurio metu žaidžiami žaidimai hostelio bare, galima paimti bet kokį kiekį gėrimų, po valandos einama per 4 klubus, kur visur įskaičiuoti welcome shoot'ai), nemokamas WiFi, nemokama arbata, kava, ytin paslaugūs darbuotojai, palaikoma švara,  įsiregistruoti galima bet kuriuo paros metu. Išsiregistruojant, leidžia pasilikti daiktus pabūti bendrose patalpose iki išvažiavimo.

Minusai: prasta garso izoliacija, kai kuriuose kambariuose girdisi muzika iš klubo, esančio apačioje, rankšluosčiai kainuoja 1 eurą, nėra dušo reikmenų (šampūno, dušo žele, bet galima kažką surasti free staff dežutėje), nedidelės rakinamos spintelės, išgerti mėgstantis jaunimas.

Ideali vieta jauniems žmonėms, norintiems pašėlti. Norintiems ramiai pasiilsėti nepatariu kišti nosies, jaunimas "tūsina" kaip reikalas.

Beje, nuotraukos ne mano iš booking.com, tačiau atitinka, tai ką mačiau pati.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą