29 birželio 2015

Predestination / Lemtis

Location: Mikelis, Suomija
Filmas predestination lemtis
Veiksmo / Fantastinis /  Trileris / 97min. / 2014m.

Mano įvertinimas: 5/5 (1 - neverta gaišti laiko, 2 - nuobodus,  3 - žiūrėti galima, tačiau kažko trūksta, 4 - nesigailiu, kad žiūrėjau, 5 - awesome, žiūrėčiau ir antrą ir trečią kartą)

Oficialus aprašymas: Filmo "Lemtis" siužetas sukasi apie Laiko Agentą (vaid. Ethan Hawke), kurį siunčia į laiko keliones, kad sustabdytų ateityje įvyksiančias baisias grėsmes ir katastrofas. Jis turi sustabdyti nusikaltėlius nuo nusikaltimų. Jo paskutinėje užduotyje agentas turi sustabdyti nusikaltėlį - vadinamą Galutiniu sprogdintoju - kuris visais laikais nuo jo pabėga. Jis vienas didžiausių jo kliūčių, kurio išpuoliai pareikalaus tūkstančių aukų. Tačiau agentas net nenumanė su kuo jis susidurs ir kaip tai paveiks jo suvokimą apie laiką...

Filmas stiprus psichologiniais ir fantastinio žanro motyvais, paremtas Roberto A. Heleino novele "Visi jūs zombiai". Filmą sukūrė ir režisavo australai broliai Spierigai.

Mano komentaras: Toks mindfuck filmas, kokio dar nesu mačiusi. Tačiau likau sužavėta. Iš tikrųjų filmas prikaustė mane. Veiksmas ir neeilinė istorija, taip galėčiau trumpai apibūdinti "Lemtį". Nors jau filmo viduryje supratau kaip ten kas ir kas tas "galutinis sprogdintojas" vistiek žiūrėjau iki galo, buvo įdomu. Atrodo filmo eigoje viskas buvo išaiškinta, tačiau man liko vienas klausimas: iš kur atsirado Jane?". Kad ji pati sau yra ir tėtis, ir mama, ir senelė vis tiek nelabai paiškina, kur pati pati pradžia, kažkas juk turėjo būti iki to: "višta ar kiaušinis? Gaidys".

Trailer'is:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą